Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Vil jeg huske ubehagelige minder i hypnose?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Nogle mennesker har adopteret Freuds syn på underbevidstheden, om at den indeholder alle livets traumer. Når sådanne mennesker kombinerer denne viden med information om at hypnose arbejder direkte med underbevidstheden, så sker det til tider at konklusionen bliver som følger: "Ville jeg ikke risikere at hypnose åbner portene til underbevidstheden, som så starter en endeløs strøm af ubehagelige minder fra min fortid?". Indtil nu har jeg aldrig oplevet, eller hørt om sådan et fænomen.

Det er min erfaring at du med fordel kan adoptere et anderledes syn på underbevidstheden. Litteraturen kan fortælle dig gang på gang, at de klienter der kommer til en hypnotisør, kommer der fordi underbevidstheden opretholde problemtilstanden, fordi der her i er en positiv intention om at beskytte klienten. Løsningen på sådan et problem er som regel ligetil. Ofte kan man i hypnosen bede underbevidstheden om at finde en alternativ løsning, som bedre hænger sammen med andre mål i livet, og løsningen på problemet vil så komme direkte fra klientens egen underbevidsthed.

Så vil ubehagelige minder komme til din bevidsthed når du er i hypnose? Jeg kan ikke rigtigt give dig et endeligt svar på dette spørgsmål, fordi ubehagelige minder nogen gange er nøglen til varig positiv forandring. Det bør være hypnotisørens opgave at sikre, at alle ubehagelige minder, der dukker op i løbet af en session, bliver behandlet på en tilstrække måde, så klienten ikke forlader hypnotisøren i en værre tilstand end da han kom (Hvis dette sker skal du sørge for at fortælle det til hypnotisøren, for din hypnotisør er der for at hjælpe dig!)