Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Sover jeg i hypnosen?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Selvom du måske har hørt en hypnotisør, der bruger ordet "Sov" til at inducerer trancen, så er tilstanden af hypnose ikke det samme som tilstanden af at sove. Hypnose ligner mest den tilstand du er i lige før du falder i søvn og lige før du vågner op. Dette er også en god beskrivelse af hvordan hypnose føles. Hvis nogen taler til dig lige før du falder i søvn, så vil du højst sandsynligt være opmærksom på det, og svare eller reagere på det de siger.

Da jeg var yngre havde jeg et ret stort søvnbehov, og nogle gange når jeg skulle op ville min mor kunne ind på mit værelse og begynde at fortælle mig nogle ting jeg skulle gøre for hende senere den dag, i den tro at jeg var vågen, fordi jeg svarede hende. Senere samme dag ville jeg have en følelse af at jeg havde snakket med min mor om morgenen, men jeg ville ikke umiddelbart være i stand til at genkalde mig hvad vi havde snakket om. For at finde ud af hvad hun havde bedt mig om ville jeg ringe til hende på arbejde og spørge om vi havde snakket sammen. Hver gang dette skete troede hun at jeg ville have husket det, fordi jeg havde svaret hende.

Jeg er ret sikker på at de fleste har haft lignende oplevelser af tilstanden lige før de vågner eller falder i søvn. Jeg har også haft en oplevelse af katalepsi, hvor jeg følte at jeg var bevidst, men ikke var i stand til at bevæge mig. Dette er også beskrevet i litteraturen om hypnose, som værende et hypnotisk fænomen. For at opsummere: Hypnose er en tilstand af fokuseret opmærksomhed, der har ligheder med tilstanden lige før du vågner og lige før du falder i søvn, men du sover ikke når du er i hypnose.