Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Mister jeg kontrollen i hypnose?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Her har vi at gøre med endnu en misforståelse om hypnose, som højst sandsynligt kommer fra scenehypnose. Logikken bag denne misforståelse går nogenlunde sådan her: "Hypnotisøren siger han skal opføre sig som en kylling -> han gør det -> han ville ikke have gjort det hvis ikke han var hypnotiseret -> hypnotisøren har kontrol over ham". Det lyder logisk, men det er det ikke. Fakta er at alt hypnose er selvhypnose, og du kan derfor ikke gøre noget i hypnose, som du ikke ville være villig til at gøre mens du var i din normale sindstilstand. Trance er en anden sindstilstand, men det er ikke en tilstand af stupiditet. Hvis hypnotisører overskrider dine grænser, vil du enten ignorere hypnotisørens forslag eller vågne fra trancen.

Forestil dig det som en mental kontrakt mellem klienten og hypnotisøren. Klienten har nogle forventninger om hypnose, og hypnotisøren opfylder disse forventninger. Men hvis hypnotisøren gør noget som klienten ikke ønsker at deltage i, så svarer det til at bryde kontrakten og derved vil klienten vågne fra hypnosen. Følger vi denne analogi kan vi også sige: Du skriver din egen kontrakt! Så hvis du har en overbevisning om at hypnotisøren kan kontrollere dig, og lader ham hypnotisere dig til trods for dette, så svarer det til at inkludere en sætning i kontrakten der siger: "Hypnotisøren har tilladelse til at kontrollere mig".

Det kunne meget vel være grunden til at nogle personer vil opføre sig som kyllinger når de bliver bedt om det. Enten fordi man også ville kunne få dem til det i vågen tilstand, eller også fordi de har en overbevisning om at hypnotisøren rent faktisk kan få dem til at gøre det. Det er dog meget muligt at hypnotisøren ikke kan få dem til at give sig koden til deres dankort.

Så du mister ikke kontrollen i hypnose, du får faktisk meget mere kontrol over din krop og dit sind.