Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Kan man hypnotisere sig selv?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Det er meget normalt at høre moderne hypnotisører sige at "Alt hypnose er selvhypnose", som helt simpelt betyder at når du konsulterer en hypnotisør vil du ikke blive "programmeret" af hypnotisøren, du vil "programmere" dig selv med hjælp fra hypnotisøren. Eftersom hypnose ikke er noget der "bliver gjort ved dig" så kan du også lære at hypnotisere dig selv.

Selvhypnose kan bruges som et supplement til den behandling du modtager hos hypnotisøren, men selvhypnose kan også blive brugt selvstændigt. Ligesom alt muligt andet så kræver det en masse øvelse, hvis du vil mestre selvhypnose. Fordelene ved at kunne hypnotisere sig selv er mange. En af de ting jeg selv benytter selvhypnose til, er at vågne op om morgenen når jeg har noget vigtigt at se til. Jeg har fundet ud af at det er langt mere behageligt at vågne af sig selv, end det er at have sin søvnrytme forstyrret af et vækkeur. Jeg stiller stadig vækkeuret så jeg er sikker på ikke at sove over mig, men jeg har stadig til gode at have behov for det. Det er meget normalt for mig at vågne omkring 2 minutter før den tid jeg har fastsat før jeg lagde mig til at sove.

Mange hypnotisører der er mere trænet i selvhypnose end jeg er kan bruge selvhypnose til at kontrollere smerter. Dave Elman beskriver i sin bog "Hypnotherapy" hvordan han bruger hypnose til bedøvelse. I stedet for at modtage bedøvelse hos tandlægen brugte Dave Elman selvhypnose. Hvis du gerne vil opnå fordelene ved selvhypnose hurtigere end ved at træne selv, så anbefaler jeg at du deltager i et kursus i selvhypnose hos en certificeret hypnotisør.