Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Kan intelligente personer hypnotiseres?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Når jeg får spørgsmål der ligner dette er det typisk fordi personen, der spørger, ikke har forsået hvad hypnose faktisk er. Når du stiller sådan et spørgsmål antyder du implicit at dumme personer (hvad så end det er) kan blive hypnotiseret. Den underliggende antagelse er at det er dårligt at kunne hypnotiseres, fordi det er en form for mind-control eller manipulation. Eftersom hypnose hverken er mind-control eller manipulation så kan intelligente mennesker sagtens hypnotiseres. Faktisk påstås det af nogle hypnotisører at intelligente personer har meget lettere ved at gå i hypnose. Dette skyldes at hypnose er en tilstand man anvender ved indlæring, og eftersom en "intelligent person" må være en der er rigtig god til at lære, så er det mere sandsynligt at en sådan person vil have let ved at gå i hypnose.

Det er vigtigt at du forstår, at alle med en normalt fungerende hjerne kan blive hypnotiseret, og at det ikke er et spørgsmål om hvor intelligent eller uintelligent man er. Oftest når nogen påstår at de ikke kan blive hypnotiseret, er det simpelthen fordi de ikke ved hvad hypnose er. Det interessante er, at hvis du påstår du ikke kan hypnotiseres, og du virkelig er overbevist om at det er tilfældet, så bliver det en selvopfyldende profeti; man kan faktisk sige at du hypnotiserer dig selv, til ikke at kunne hypnotiseres af andre. Hypnose er en naturlig tilstand som du benytter mange gange dagligt, så selvfølgelig kan du blive hypnotiseret af en hypnotisør med formelle induktioner af den hypnotiske tilstand, men hvis du beslutter at du ikke vil hypnotiseres, så kan du heller ikke blive det.

Mens dette er et meget godt og sundt syn på hypnose, så bør du være opmærksom på dine overbevisninger når du beslutter dig for at opsøge en hypnotisør. Der er ingen idé i at spilde tid og penge på hypnose, hvis du er 100% overbevist om at du ikke kan hypnotiseres. Så mit forslag, hvis du har sådan en overbevisning, er at sige det til hypnotisøren med det samme. Så vil hypnotisøren kunne hjælpe dig med at forstå hvad hypnose rent faktisk går ud på, så du roligt kan slække på den unødvendige overbevisning. På den måde vil du kunne høste alle fordelene ved at være god til at gå i hypnose. At være intelligent omkring anvendelsen af hypnose kan derfor hjælpe dig til at gå i en hypnotisk tilstand.