Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Hvordan kan hypnose hjælpe med vægttab?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Mange hypnotisører tilbyder vægtreduktionsprogrammer, men det er min erfaring at de fleste klienter ikke ved hvordan hypnose kan hjælpe dem med at tabe sig. Der er forskellige tilgange til dette emne.

Den første tilgang er at fokusere på fremtiden og bruge hypnose til at indarbejde sund adfærd til vaner istedet for dårlige vaner såsom overspisning og ingen motion. En del af denne proces er at få underbevistheden til at acceptere et vægttab. Du kender sikkert en person der bare kan spise og spise tilsyneladende uden at tage på. De fleste ville påstå at dette er genetisk determineret og at disse personer derfor bare har været heldige med generne. Personligt er jeg ikke sikker på at det er den endelige sandhed. Jeg tror på at underbevidstheden har meget at gøre med om du taber dig eller ej. Derfor tror jeg også at det værste du kan gøre er at gå på slankekur, fordi du skaber en overbevisning om at "så længe jeg spiser det her, og kun det her, så taber jeg mig". En sådan overbevisning gør intet godt for dig, fordi du implicit skaber en overbevisning om at "hvis jeg spiser HVAD SOM HELST, der ikke indgår i min slankekur, så tager jeg på". Dette kunne faktisk forklare hvorfor personer, der går på slankekur vil tabe en masse vægt, for derefter at tage det hele på + lidt mere, når de stopper med kuren. Hypnose skal hjælpe dig med at skabe sunde vaner og fokusere mindre på mad og vægt. Ved at leve med sunde vaner så kommer vægttabet helt af sig selv.

En anden nyttig del af hypnose som et værktøj til vægttab er identifikationen af følelser der er undertrykt ved at spise. Ensomhed og sult er ofte to følelser, der bliver følt i samme region af kroppen (maven), og dette kan forlede nogen til at tro at spisning er løsningen på den ubehagelige følelse. Det er naturligvis ikke tilfældet, når følelsen ikke stammer fra sult, men fra ensomhed. Du kan sige at følelsen kun bliver stærkere jo mere du spiser, medmindre du befinder dig i et virkeligt frit miljø, hvor folk ikke dømmer dig på vægten. Det er ikke let for en overvægtig person at være meget social. Så det er en anden måde at bruge hypnose på til at smide nogle kilo; få noget indsigt i dine følelser og din krops behov.

Nogen gange kan det være nyttigt at gå tilbage og arbejde med fortiden, da der her kan gemme sig en række dårlige oplevelser, specielt hvis klienten har været overvægtig i sin barndom. I litteraturen om hypnose findes der et perfekt eksempel på hvordan sådanne oplevelser kan opbygge en ubevidst del af dig, der beskytter dig ved at forhindre et vægttab. Denne case kan læses i "Analytical Hypnotherapy" af Edgar A. Barnett. Barbara - som klienten hedder - har haft dårlige oplevelser med mennesker af det modsatte køn to gange hvor hun har tabt sig. En del af hendes underbevidsthed beslutter at disse dårlige oplevelser aldrig mere skal påvirke hende, ved at forhindre hende i at tabe sig. Denne del af hendes underbevidsthed havde næsten forhindret Barbara i at møde op til sin anden aftale hos hypnotisøren, fordi han jo forsøgte at hjælpe hende med at tabe sig. Efter at have arbejdet med underbevidstheden, så den fandt andre måder at beskytte Barbara på, kunne hun begynde at tabe sig.

Dette er nogle få eksempler på hvordan hypnose kan hjælpe dig med at opnå et vægttab. Andre hypnotisører, der har specialiseret sig i vægttab med hypnose, har måske andre måder at gøre det på. Derfor vil jeg opmuntre dig til at lede lidt på internettet hos forskellige hypnotisører.