Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Hvordan hypnotiserer jeg en person?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Dette spørgsmål bliver oftest stillet af folk, der gerne vil vide hvordan de kan "kontrollere" en anden persons adfærd, og tror at hypnose er metoden til at opnå en sådan kontrol. Jeg må desværre skuffe enhver, der har sådanne overbevisninger! Hvis det var muligt at kontrollere personer gennem en simpel hypnotisk induktion, så ville vi ingen kriminalitet have i denne verden, for så kunne vi bare hypnotisere de kriminelle. Så hvis du er på denne hjemmeside med det formål at hypnotisere din chef, en pige du gerne vil score eller lignende, så læs venligst nogle af de andre spørgsmål og svar for at få en bedre forståelse for hvad hypnose er og hvad det ikke er.

For de personer der rent faktisk er interesseret i hypnose, så vil jeg gerne præsentere mine teorier om hypnose. Jeg er fuldkommen enig med dem der siger at "Alt hypnose er selvhypnose", hypnotisøren placerer dig ikke i din hypnotiske tilstand, han guider dig til selv at inducere tilstanden ved at bruge nogle teknikker, der er kendte for at kunne hjælpe en person til at blive bragt i trance, hvis du er samarbejdsvillig. En stor del af det at kunne gå i hypnose har at gøre med hvordan klienten opfatter hypnotisøren, hvis hypnotisøren virker usikker eller lader til at have en skjult dagsorden, så vil klienten måske ikke være i stand til at gå i hypnose, alene fordi klientens underbevidsthed vil forhindre dette.

Den eneste gang jeg har læst om en person der blev hypnotiseret med en formel induktion, uden at give sit samtykke, var i bogen "Hypnotherapy" af Dave Elman. Kort fortalt var der en mand (som i forvejen var hypnotisør), der havde hørt at Dave Elman lærte sine studerende at konvertere søvn til hypnose. Det ville han gerne lære, så han kunne hypnotisere sin kone til at holde op med at mobbe ham. Dave Elman advarede ham om at han nok ikke ville have held med det, da ingen kan hypnotiseres mod sin vilje, og derfor opfordrede han manden til ikke at tage kurset hvis det var hans eneste mål. Manden blev på kurset og lærte teknikken, og det lykkedes ham med succes at hypnotisere sin kone mens hun sov og hun holdt op med at mobbe ham. Dave Elman havde en forklaring på dette som jeg er meget enig i. Denne kvinde som mobbede sin mand gjorde det helt sikkert ikke for at skade ham, hun var bare ikke bevidst om hvor meget det generede ham, så derfor havde det ingen effekt at fortælle hende det i vågen tilstand. Alene fordi hun sikkert har haft stor tillid til sin mand og stor omsorg for ham, lykkedes det ham at give hende hypnotiske forslag uden hendes bevidstheds samtykke.

For at hypnotisere en anden person formelt, er du nødt til at lære nogle teknikker til hypnose, men det er vigtigt at forstå hvad hypnose virkelig er. Du vil ikke have succes med at hypnotisere en person for at manipulere med dem.