Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Hvordan føles hypnose?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

De mange beretninger fra folk, der er blevet hypnotiseret siger det hele: Det føles overhovedet ikke som du havde forventet. Dette er specielt tilfældet, hvis du har misforstået hypnosens natur. Nogle mennesker forventer at skulle træde ind i et tomrum, hvor man intet kan høre eller føle. Andre mennesker tror at de ikke vil være i stand til at huske noget om selve hypnosen. Det er derfor de fleste er overraskede når de finder ud af at de faktisk er "til stede" og kan høre hvad hypnotisøren siger mens de er i trance.

Ovenstående betyder ikke at der ikke er nogen der vil opleve hukommelsestab for hypnosen. Jeg hypnotiserede engang en person, der glemte alt hvad der var foregået i hypnosen helt automatisk, og jeg var nødt til at give ham hypnotiske suggestioner om at han ville huske alt, for at han ville gøre det, ellers glemte han bare det hele. Sådanne tilfælde kan forlede nogen til at tro, at hypnose er farligt, men det er min erfaring at underbevidstheden er meget beskyttende i den hypnotiske tilstand.

Personligt har jeg brugt selvhypnose en helt del, og ved at benytte en simpel teknik til induktion af selvhypnose, kan du også opleve tilstanden af hypnose. Du vil sikkert opleve at være meget afslappet, men det er ikke sikker at du vil "miste bevidstheden". Personligt så mister jeg bevidstheden når jeg bruger selvhypnose, og jeg vil gå ind i en tilstand hvor jeg drømmer, indtil jeg føler at det er på tide at vågne. Andre vil bare forsætte med teknikken til de føler det er på tide at stoppe, og have akkurat lige så meget succes med selvhypnosen.