Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Hvad er Ericksoniansk hypnose?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Ericksoniansk hypnose har fået sin navn efter den afdøde hypnotisør Milton H. Erickson. Da Erickson var i live anvendte han en meget speciel teknik til hypnose, som var unik for hans tid. Du har muligvis hørt om Ericksoniansk hypnose under navnet "tilladende hypnose". Istedet for traditionelle direkte suggestioner, så lod Erickson klienternes ubevidste sind give mening til de ord han brugte. Han var kendt for at kunne vende alle umiddelbare udfordringer til fordele for forandring.

Fordi Erickson havde så stor succes med at afhjælpe så mange forskellige problemer, så begynde en række personer at studere hans teknikker. Gregory Bateson, en anerkendt antropolog, anbefalede på et tidspunkt Richard Bandler og John Grinder at modellere Ericksons teknikker. Dette studie resulterede i to bøger med titlen "Patterns of the Hypnotic Techniques of Milton H. Erickson". Disse to bøger er klassikere indenfor NLP. Milton H. Ericksons succes er formentligt grunden til at NLP og hypnose er så tæt forbundet på nogle områder, begge bygger på en opdeling af sindet i en bevidst og ubevidst del.

Der er gennem tiden blevet skrevet mange bøger om Milton H. Erickson og Ericksoniansk hypnose. Erickson selv har også publiceret mange bøger om hypnose og hypnoterapi. Hvis du er hypnotisør, og aldrig har hørt om Erickson, så vil jeg anbefale dig at begynde at udforske denne spændende person og hans teknikker.