Hypnose Links

Links til sider om hypnose

Er selvhypnose bedre end at besøge en hypnotisør?

Af Søren Andersen http://kolding-hypnose.dk

Jeg har hørt dette spørgsmål et utal af gange. Det lyder jo ret attraktivt at slippe for at betale en hypnotisør og løse problemet på egen hånd. Selv der findes simple teknikker til selvhypnose, er du nødt til at øve dig et stykke tid for at blive så øvet, at du kan begynde at benytte selvhypnose meget effektivt. Der er slet ingen tvivl om at selvhypnose er en teknik, der kan gavne dit liv på mange områder, men hvis du kun tænker på at bruge selvhypnose til at løse dit umiddelbare problem, så skulle du i stedet overveje at opsøge en hypnotisør.

Med udgangspunkt i min uddannelse til civiløkonom, vil jeg argumentere for at den tid du skal bruge på at lære selvhypnose, vil overstige omkostningen ved at opsøge en hypnotisør. Jeg har læst mange bøger om hypnose og det har affødt en række positive resultater for mig: Tidligere i mit liv led jeg af migræne, det gør jeg ikke længere. Jeg er aldrig nervøs når jeg skal til eksamen. Jeg er aldrig nervøs når jeg som instruktor står foran en masse nye ansigter og skal hjælpe dem gennem deres øvelser i statistik, og sådan kunne jeg forsætte med de positive virkninger af hypnose. Hvis jeg i stedet for at have studeret hypnose havde arbejdet i alle de timer jeg har brugt, så ville jeg har en kæmpe sum penge på bankbogen. Min pointe er naturligvis at du skal lære selvhypnose, hvis du har lyst til at arbejde aktivt med dig selv, ikke fordi du har en fobi du vil af med, og gerne vil spare de få penge det koster at opsøge en hypnotisør.

Du er også nødt til at overveje den store fordel der er i, at hypnotisøren du opsøger vil have en hel masse erfaring om hypnose og teknikker til hypnose. Det er også meget sandsynligt at hypnotisøren vil have en masse erfaring i forhold til det specifikke problem du gerne vil have løst. Selvom selvhypnose kan gøre en masse godt for dig, så er det ikke let at udføre "terapeutisk" arbejde på sig selv, hvis man ikke har den fornødne træning, og derfor anbefaler jeg at du helt lader være med at forsøge. Alt hypnose er selvhypnose, men når det er dig selv der er hypnotisøren, så har du ikke den mængde viden om hypnose, som en professionel hypnotisør ville have. Med den argumentation vil jeg anbefale dig at opsøge en hypnotisør, specielt hvis du ingen tidligere erfaring har med hypnose eller træning i selvhypnose.